Vill du du bli antimobbningsvolontär? Ansök här! Follow
Follow
Guide: Ska du färga håret blont? Det här behöver du veta!
 
Att blondera sig hemma är fres­t­ande, men såvida du inte är en äkta blondin råder vi dig att gå till frisören för att få en perfekt nyans.

1. Följ först råden 1, 2 och 3 under rubriken ”Så gör du själv en helfärgning hemma”. Applicera färgen i nacken och arbeta dig framåt. Låt hårrötterna och 2,5 centimeter ut från dem vara fria från färg.

2. Låt verka i 20–30 minuter. Kontrollera färgen var 5:e–10:e minut, så slipper du en obehaglig överraskning på slutet. Få inte heller panik om håret verkar skifta i rött, håret går igenom flera stadier under processen.

3.  Applicera resten av blonderingen på rötterna efter cirka 30 minuter. Låt den verka i 10–30 minuter, beroende på hur ljus du vill bli.

4. Tvätta en hårslinga ren från hårfärg. Dra försiktigt i den för att kontrollera att den inte går av. Gör den det, skölj omedelbart bort färgen och applicera en stärkande inpackning med protein. Har håret en alltför guldig nyans? Låt färgen verka ytterligare tio minuter. Nöjd med färgen? Tvätta håret och styla som vanligt.

Svart och rött är otroligt svårt att bleka bort! Det är mycket och starka pigment i fägerna. Det enda du kan göra egetnligen, för att det skall se ganska bra ut, är att stegvis bleka slingor. Du kommer inte få ett platinablont resultat än på länge, men låt det ta sin tid, istället för att förstöra ditt hår. Du kommer troligtvis få gå från svart till aningens ljusare hår med kopparslingor, till blondare och blondare. Något sådant! MEN boka en tid hos en frisör och säg att du vill bli blond och att du vill påbörja detta genom slingor.
Hudtonen
Det är det viktigaste att tänka på när man ska bestämma om man ska bli blond. Det ultimata är att ha en kallare hudton om man ska vara blond, gärna porslinshy eller med en hint av oliv i huden. Men självklart går det med en varm hudton (fräknar, mycket gult i huden) också – men då är det viktigt att få till rätt blond nyans för att inte färgen ska äta upp dig.
 
Din egna hårfärg
Din egna utväxt (botten) säger mycket om vilken blont nyans du kommer få. Om du går ut i solen, kolla på hur din egna hårfärg ser ut – drar den åt orange, gul eller röd? Ja, då kommer du få en varmare blond nyans. Men om din egna hårfärg är lite ljusare och mer råttfärgad/matt så kan du få en kallare blont. Alla kan faktiskt inte bli kalla svenska blondiner oavsett om man är ljus i sig själv.
 
Utgå från hur du såg ut som barn
Var du väldigt blond som barn så kommer din blonda färg kännas naturlig men om du blev mörkare och mörkare som barn så kommer det nog se rätt onaturligt ut.
 
Underhållning
En blond färg är den tuffaste hårfärgen du kan ha. Det är dyrt att gå var 10:de vecka och färga utväxten, du kommer inte kunna bada varken i pool eller saltvatten för att din blonda färg kommer påverkas negativt av detta. Ett blont hår drar åt sig massor med smuts från yttre påverkan samt är ett blont hår är väldigt skört – alltså svårt att se friskt och glansigt ut. Du måste ändra make-up rutiner och färga ögonbrynen var 3:de vecka samt du kommer behöva köpa  nya hårvårdsprodukter som passar ditt blonda hår – samt måste du alltid styla ett blont hår för att det ska se fint ut.
 
Det finns alternativ
Många brunetter som vill bli blonda är mest ute efter en förändring. Men det finns så många färger där imellan som fungerar, ta lite i taget. Det kan räcka med att gå några nyanser ljusare och ändra teknik på fägringen. Gå till en ny frisör som kommer med nya ideér samt klipp en ny frisyr, det är helheten som blir förändringen.
 
l

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress