Vill du kämpa mot mobbning på sociala medier? ANSÖK HÄR OM ATT BLI BDC - VOLONTÄR!
A troubled mind
Jag vill vara där, i min egen harmoniska plats. Omgiven av naturen, vinden och vattnet bredvid medan jag försöker väcka min inre eld till liv. Moder jord kallar.
Och jag kan inte säga riktigt vad hon kallar på och varför men det känns som en kraft som tyngde mig till botten som jag nu hela livet försökt lyfta mig från bara försöker åter ta över min kropp. Jag kallar den för min inre demon.

Den vill alltid ut, få mig att snäsa åt folk och vara dryg och hela tiden på min vakt, alltid något att klaga på och alltid för mycket onda minnen som jag låter knäcka mig på insidan medan dom låts knacka på.
Jag har svårt att hitta en balans jag kan klä mig med i mitt liv, jag är less på att tappa kontrollen och less på att minnas. Jag är less på att vara förvirrad i mig själv uti vad jag vill göra för att döda vissa demoner, för jag vet också att åter kommer ju nya att födas? 

Är det värt att chansa på något så stort som tar tiden att reparera? Jag vid varje andetag, försöker hitta energin min mormor gett mig, energin som gör mig speciell och till den jag är. Farfar tryggar mig än med hans envishet och lär mig livets gång om ånger, sorg och glömska, och påminnande om en rädsla jag aldrig kommer komma undkomma för då det händer är det bara att vänta på energin att passera såsom tiden.
Ska jag lida i mitt liv? Åter för att känna en lära jag redan lärt mig i mitt så som det nu känns; forna liv. Är det något jag måste bli påmind om?
Jag försöker älska mig själv men jag värderar andra högre än mig och det är det jag vet livet påminner mig om och hur det tills slut kanske börjar klä mig. Alla känner mig som den ledsna Heidi som kämpar mot ja vad ni kallar det. Men är de någon som tänkt på hur mycket jag egentligen inte kämpar med det som mest, utan med mig själv?

Hatet som låtit sig gro inom mig spyr ur sig sina demoner dag och natt och jag kan inte mer minnas en hel natts sömn där jag fann en dröm om att kunna flyga i ett helt annat land, en annan planet där jag kunde sen flöda ett leende åt på morgonen; var är den nu?
Jag har ätit mig av andras demoner för jag vill att de ska må bra, mellanrummet där är vad jag vet att jag befinner mig i där min demon blir alltid för mätt, jag mår bra de stunder jag är värd, snäll, omtänksam, hjälpsam, trogen, ärlig, glad, motivativ och delar den till andra. Men jag slås ned av de demoner som lämnas över, för alltid är inte tacken just de orden jag fått nå mitt öra - för många skickas inte iväg ens från den lättades läppar. Om de så gör, kanske de rivs lika fort efteråt.

Jag är tillbaka. Det känns som att mitt liv och jag aldrig lär oss något, vad jag än försöker göra rätt så gör jag fel. Jag började lyssna på mitt inre och försöka nå mina mål, men vart är min vändning där min demon får nog och dör? När är jag fullständigt glad och balanserad?
Moder jord kallar igen, för jag känner mig oavsett vad ofta till slutet på kvällarna inte värd ett skit. Jag gör mycket och får höra att det är för mycket. Du stressar, du gör inte bra nog, tänk lite på andra, tror du att du är något? Hon vill ju bara ha uppmärksamhet, hon är ju konstig. 

När jag inte gör någonting så tycks jag inte kunna bli förstådd hur lite jag än vill ta på offerkläder för jag går hellre naken och svarar på tal, säger som jag känner och vill ha värme, men det är för mycket begärt för jag gör för lite för att förtjäna det. Sluta tyck synd om dig själv, du är inte den som har det jobbigast, var inte så lat, ta på dig offerkoftan för att få knarka, sluta ljug, du sitter ju bara och surfar, ät så du blir lite tjock. 

Men jag är perfekt; bara för att jag försöker.

Det är så ofta jag vill be folk dra åt helvete för min vrede är för stor, varför ens försöka inskränka den harmoniska plats jag försöker nå - balans i mitt liv. För ofta har känts som att för många försöker allt de kan för att dra åt sig den lyckan jag dör för att finna till slut, jag har redan så mycket och här hjälper så många andra till att göra det värre. Varför gör människor så mot varandra? Moder jord är den som målar upp hoppet om livet ibland genom att säga att jag kan vandra genom dalar och och fjäll i evig annan tid, för ofta har jag velat dit när jag inte ser annan utväg och de är de gånger jag får ångest, panikattacker och dö; för att nå någonstans. 

Jag kämpar med panikattacker varje dag ibland för många gånger om dagen. Jag gråter mig till sömns ibland när andra somnar. Jag väntar ännu på att få öppna mig och kunna gå trauma bearbetning från skiten som föder demonerna som slukar upp min energi och vill få mig att fly.
Jag tänker alltid hjälpa andra, men jag vill inte att de som ser ned på mig för att jag hjälper även mig själv för jag vill hitta den där förbannade balansen i mitt liv och göra den mer harmonisk. Jag är inte egoist som är förvriden och knäpp och det som folk säger. Jag är less på skitsnack och hur svinigt människor för ofta beter sig mot varandra undrar man ju tills man spyr; och behöver jag någonsin igen behöva nämna det ens för vissa efter detta inlägg? 

Jag vill bry mig mer om mig själv för jag gör seriöst inte det nog, och jag tänker lyssna på de som håller mig kär; Sitt inte och anpassa sig hela tiden efter andra, bara gör din grej och älska dig själv mer! Varför lita på de som inte visar att de tycker om en? Well. Man vill ju iallafall att folk ska kunna respektera varandra mer, och var inte rädda för att säga förlåt. It's human.


#BEHUMAN

Bild tagen av Heiduskaja 
Försöker vara duktig
Jag verkligen varje dag kämpar med att höja min livskvalité, några små saker som jag skriver in i min almanacka att uppfylla och se till att klara av att göra och se till att planera framåt och följa mina scheman som jag sätter och försöker lova till mig sjävk att hålla. Något jag verkligen blivit bättre på att är att faktiskt  begränsa min tid och räkna ut och aceeptera att det finns inte tid för allt, men man kan göra så myclet för att höja livskavlitén annars också som att uppfylla små önskningar eller mål man har i livet i småsteg.
Jag tog knappt 5 minuter sedan och beställde mina silverörhängen som jag vela ha så himla länge till mina öron, jag har ju 8 hål i dom och verkligen velat ha dom länge och trodde inte att dom skulle vara så himla billiga så jag tog dom och dessutom så gick det bara på 120 spänn!? Inte illa alls. 
Här är 3 saker jag hissar som man kan göra varje dag för att öka livskvalitén!
1. Matrutinen
... nu fattas bara motionen och den ska vi också tillägga så småningom så att ni inte behlöver vänta för länge på det hehu. Jag har fått in en bra rurtin med frukost lunch och middag som också är en hälsosam kost som jag känner att jag verkligen mår bra av. Det har gett mig mer än vad ni kanske kan ana och det må jag säga ger miog mer energi till att orka göra saker och jag käner mig finare med den livsstilen också och mer hälsosam och känner att oron för viktens obalans inte är lika nära och inte behöver heller ''tänka'' på det i varadagen då allt går som på automatik!
Att ha en bra matrutin är viktigt för hälsan, och även jag som haft ätstörningar är det extra viktigt för!
 
2. Daglig schema
Lista upp dina viktigaste saker som du vet att du behöver, måste göra och även om du inte skulle orka göra dom skriv ned det ändå. Jag brukar utgå från att ha nedskrivet mellan 5- 10 saker per dag som jag sla lyckas göra, det kan vara så enkla saker som att svara på mejl, dela i sociala medier, jobba en timme med projekt eller gå på en motionspromenad i en timme för det kanske behövs. Det gör att jag inte bara sitter och kollar på serier och latar mig utan fasktiskt gör något som ger mig en känsla av att jag gör något värdefullt med min tid. Otroligt viktigt för att kunna höja sin självkänsla också varje dag, man klarar av det! Sen markerar jag såklart med en markeringspenna alla de saker jag utfärdat under dagen, och plockar på med nästa dag att markera av det jag hinner med.
 
3. Håll dig fräsch
Att borsta tänder, ta på sig finare kläder, shoppa lite och unna sig själv är inget dåligt det heller, även om det kan kosta pengar så bli inte för shoppingbberonde, men glöm inte heller att köpa något åt dig själv som gör dig glad och som du mår bra av! Otroligt viktigt för dig!
Jag sköter ansiktet varje dag med krämer och samma med min hy, oljar in håret rutinellt, ser till att fräscha upp mig så jag känner mig finare och nu som idag har jag lovat att unna mig att beställa in sånt jag vill ha flr längesedan tex örhängen till alla mina piercade ytor på örpnen jag har, samt spara pengar till min minnestatuering som jag snart har sparat färdigt till t.om! Ska bli spännande att ta en ny tattoo också, och det kommer göra mig bara gladare faktiskt!!!
 
Åkte på hjärnskakning
Hej alla fina! Nu är det så här att jag har varit i Umeå på inspelning till programmet som kommer också spelas på svtplay, och sen har jag också träffat mer av teamet och de härliga människor vi kommer få jobba med, grymt verkligen och kan säga att jag har haft det jättekul! Det kommer jag berätta senare mer om men ni kommer få ha liiiite tålamod för det.
Det är så att jag har också nu åkt ut på en hjärnskakning så jag kommer behöva vila i ett par dagar tills det blivit bättre och läkarens rekommendation är att inte sitta vid en dator eller telefon eller tv för mycket för det är inte bra då man har hjärnskankning. Det gör att hjärnan får för mycket att fokusera på och vid en hjärnskakning så behöver ju hjärnan vila och oftast sover man mycket, vilket jag har gjort. Jag har lite problem med att jag har trauman så kan få panikångestattacker från och till, tur som är så har jag hjälp till att lugna ned mig så det ordnar sig, men kan tänkamig att det är jobbigt för den andra personen just nu som hjälper till varje dag. Usch, var också till akuten igår och genomgick en skallröntgen för att kolla läget pga symptomen, men det ser bra ut och allt kommer nog gå intakt så det finns inget större att oroa sig om iallafall! 
Men jag vill ändå skriva ett inlägg så ni vet läget och att jag kommer såklart uppdatera då jag kan fram tills att jag har helt återhämtat mig och är tillbaka på banan igen med alla mina projekt och dylikt jag har igång just nu! :) Under tiden hoppas jag att ni svarra på min enkätundersökning som jag har om mobbning, det är en viktigt undersökning som kommer att bli underlag för mitt projektarbete som jag kommer fortsätta med i kampen moy mobbning, och alla som redan svarat på den ska ha ett stort tack för det är viktigt för mig och så många andra! Nu kommer jag fortsätta vila och inte sitta så länge vi datorn lol, kram på er <3