
Då jag jobbar så tycker jag om att ha med mig detta som matlåda rätt ofta och det är receptet på den klassiska kål lådan från min mormors recept ❤
Hon var krigsbarn och kritisera alltid recepten man kunde finna på finsk mat och när jag var liten förstod inte jag varför förrän nu när jag själv börja söka recept. Så då får mina favoritklassiker åka upp hit istället!
Du behöver
Svartpeppar
Kål
Köttfärs
Smör
Smör eller margarin
Gör såhär
Stek köttfärsen lätt i stekpannan
Stek kålen i stekpanna i max 5 min (för att ge de lite förarbete)
Ta en ugnsform som du blandar köttfärsen och kålen i tillsammans med svart peppar
Fyll formen med 1/3 vatten
Lägg på en aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca 45 min
Done!
Tillsätt mer svartpeppar och salt efteråt för mer smak (om man är osäker hur mkt man vill ha).

