Vill du du bli antimobbningsvolontär? Ansök här! Follow
Follow
Nu ska vi snacka om ADHD och mina misstankar kring det
Gog kväll alla nattugglor!
Börjar med att säga att gårdagen var så himla mycket bättre än idag, verkligen inget har gått rätt idag, lol jag har råka slå i mina knän, har ett sår på fingret för att man klantade sig i matlagningen och sen sist men inte minst tappade jag ett glas i golvet och fick glas i foten. Great? Lol supergreat experiences, yes, eller no. Sen lyckades jatg flippa också, om vi nu ska definiera lycka på ett negativt sätt då. 
 
Jag har i flera år misstänkt att jag skulle ha adhd, men detta är inget som jag har blviit undersökt kring, förrän nu. Inte förrän förra veckan fick jag inplanerat, äntligen, att jag ska få en ordentlig grundundersökning kring om jag har diagnos. Och då kollar vi inte bara adhd, jag har i flera år velat veta om jag har diagnos.
 
 

Vanliga tecken på adhd

''Om du har adhd är det vanligt att du känner igen dig i flera av dessa beskrivningar:

 • Du har svårt att koncentrera dig och har många tankar och idéer i huvudet på samma gång.
 • Du har svårt att komma igång med uppgifter.
 • Du har svårt att komma ihåg långa instruktioner.
 • Du kan ha svårt att skapa ordning och struktur omkring dig.
 • Du har svårt att passa tider.
 • Du glömmer eller tappar ofta bort saker.
 • Det är vanligt att du skjuter upp saker tills det blir försent.

Det finns också annat som är vanligt vid adhd, som till exempel att:

 • Du tycker att det är jobbigt att skriva eller läsa.
 • Du kan ibland göra saker utan att tänka efter före.
 • Du har ett stort behov av att röra på dig.
 • Du kan vara orolig, ha ångest eller ha svårt att sova.
 • Du kan bli trött av att umgås länge med andra.
 • Du kan ha svårt att reglera ditt humör.
 • Du kan vara extra stresskänslig.

Du kan också ha svårt att vara flexibel. Att vara flexibel handlar om att klara en förändring, när något inte blir som du har tänkt. ''

 

Dessa tecken är kopierade från vårdguidens sida >>, och vet ni? Dom enda punkterna jag inte faktiskt känner igen mig i när det kommer till dessa, är att det är inte jobbigt att skriva eller läsa, jag blir inte trött på att umgås med andra (tror mobbningen påverkade min ensamma ungdomsperiod till att i vuxna åldern älskar jag sällskap mer än någonsin) och jag är sjukt flexibel på vissa sätt. 

Flexibiliteten för mig varierar, jag kan ha svårt att ändra tex inredning ofta, but when I do, kan jag vara sjukt flexibel på att organisera och planera in, men att fullfölja planeringen är sen också en annan femma. För mig funkar allt bäst om jag kan vara så effektiv som möjligt under kort tid, men det går aldrig om jag blir stressad av någon annan tex eller överhuvudtaget stressad. Jag flippar oftast då, blir sur. Då jag uppfyller så många vanliga punkter, så är jag ofta convinced. 

Jag var till en samtalskontakt i förrgår, då jag även fick det svart på vitt att dessa utredingar skall göras, så kom från av honom jag hade diagnos eller misstankar om diagnos. Klart jag sa ja och även vilken jag misstänker mest, varav påföljande fråga blev ''är detta något du vill kolla upp?'' efter att jag förklarat mina vardagsbestyr, dilemman i vardagen, problemet med mina angerissues etc. Jag säger bara, this feels freaking awesome, även om jag fått en av dom flipparna idag och inte lyckats heller kontrollera den så bra (menar, har argprungit ute i refnet och svurit, slagit träd yeah whatever), så hoppas jag att jag kommer fram till VAD BEROR dom här flipparna på egentligen. Har misstänkt diagnos. Har misstänkt trauman. Har misstänkt allt möjligt som kan vara possible reasons, och nu kanske jag äntligen kan börja min resa till att kanske komma fram till svaret till slut.

Jag är 25 år, less och förhoppningsfull.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress