Vill du du bli antimobbningsvolontär? Ansök här! Follow
Follow
...Och stöd från likasinnade ickefans också in this case!

Sångerskan och idolvinnaren Lisa Ajax som idag är 18 ville boosta sina följare på Instagram genom att publicera en lättklädd bild där hon skriver att alla kroppar är fina oavsett och att det är sorgligt att många unga kvinnor idag har så dåligt självförtroende. Men det hela fick ett rejält bakslag. Ajax möttes av en skara rejält förbannade fans som tycker att det är fel av henne att publicera en bild som sexualiserar kvinnokroppen. 

"Nästa gång kanske du kan lägga ut en bild som inte skriker sex och skriver med samma text. På en vanlig kvinnlig kropp, det finaste som finns, utan att behöva insinuera till sex", skriver en användare.

"Du säger att det är andra som sexualiserar din kropp. Men No shit? Hur ska man inte när du poserar sådär. Du skulle aldrig lägga upp en bild på när din mage har rolls ibland när du sitter ner", skriver en annan. 

Nu har Ajax svarat fansen med ett långt inlägg där hon riktar kritik mot de som reagerat negativt på bilden. 

Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, såhär ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt! OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den.

Jag vet hur det är att vara en ung tjej med massa komplex och inte vilja ha på sig vissa kläder pga hur man ser ut osv. Jag vill inte att fler unga tjejer ska känna så och därför valde jag att lägga ut den här bilden med den här texten. Det här är en typ av kropp och det betyder inte att det är så man ska se ut eller att alla ser ut just så. Bara för att jag lägger ut en bild på min kropp betyder inte det att jag faller för någon slags hype där kvinnor ska vara sexobjekt. Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.

Ajax möter nu stöd hos vissa fans som tycker att hon är en bra förebild och får göra vad hon vill med sin kropp. 

 

JA. Jag är in fact en av dom som stödjer hennes åsikt uti detta, jag blev knappt några månader sedan uthängd i en grupp när jag publicera denna bild under mig på min profil på Facebook där jag frågade om jag skulle fortsätta tatueringen på en armen jag redan hade tatuerat på eller om jag skulle tatuera den helt otatuerade armen. En superstolt emo från min egen fb vänlista, som hängde ut mig i den mest hatade gruppen på facebook eller någon sådan sidan (minns ej exakt namnet nu) där han klaga på att det var ''horigt'' av mig att inte bara lägga upp en bild på bara tatueringen.

1. Jag tycker en sån bild är tråkig. Simpla armbilder har aldrig intresserat mig, vill ni ha en djup grund på det? Det är som modeller som modellar för nude art, det är konst, kroppskonst. Av någon jävla anledning ska ni kolla på bilden med könet före istället för att kanske använda sig av vanligt folkvett som innefattar att se på saken från ett objektivt perspektiv. T.ex, vill du se närmre bilden på tatueringen enskilt är det inte så svårt att bara fråga.

2. Sexual neutrality. Well. Jag står för HBTQ då jag själv är bisexuell, jag står för allas lika värde och med det också att man själv får göra vad fan du vill med din kropp så länge du inte kränker andra - visa upp den om du vill men  exempelvis gör inte det om detta sårar din partner. Citerar min partner kring denna diskussion som vi hade då denna uthängning inträffade: ''Jag skulle inte alls må bra av att du skulle till exempel jobba som porrstjätna åt en agentur till exempel, men vill du lägga ut en bild på dig själv offentligt på facebook där du inte ens visar bröstvårtan så har jag ju egentligen inget att säga om det.'' Jag brukar även ha den respekten att fråga min partner innan jag publicerar dessa typer av bilder för att inte kränka eller inte respektera han. RESPEKT.

3. Kränk inte mitt jävla tolkningsföreträde när jag inte gjort det mot dig.Jag har rätt till min åsikt och min personliga upplevelse utan att bli kränkt eller hackad på pga den, jag diskriminerar inte dig som person eller kränker din mänskliga värdighet bara för att du väljer att lägga ut en bild på dig själv jag har svårt att acceptera eller förstå - det ger inte mig rätten att hänga ut dig eller kalla dig för saker. Acceptera att alla är olika och att livet skulle vara för jävla tråkigt om alla var likadana på pricken. Vem fan skulle man älska då, för vad, för inget är ju unikt? Och med att livet är tråkigt betyder det att du ska göra saker med den tiden som INTE kränker andra, skaffa dig en hobby bättre än mobbning för guds skull, det är 2017...

4. 

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress