Att vi behöver ta hand om vårt hår, speciellt i sommartiderna då håret bleks extra mycket av solen (vilket aldrig brukar vara ett dilemma i sig under vinterhalvåret), det vet de flesta. Frisören säger att en gång i månaden bör vi klippa topparna, även om de flesta väntar längre än då. Men visste ni det här om håret? Genom att vårda ditt hår så håller det sig längre och tar med dig på alla dina äventyr genom ditt liv, se till att ta hand om håret så det inte blir i dåligt skick <3.

1. Visste du att ett hårstrå kan bära vikt upp till 100gram. Multiplicera det med 100.000 - 150.000 hårstrån som vi har och vi skulle kunna bära vikten av två elefanter med bara vårt hår.

2. Ett hårstrå har en livslängd på cirka 5 år.

3. Svart är den vanligaste hårfärgen, röd är den ovanligaste och finns bara hos 1% av befolkningen i världen

4. När håret är blött kan det bli upp till 30% längre.

5. Mycket information går att få fram genom ditt hår, men inte vilket kön du har.

6. Du måste förlora mer än 50% av ditt hår för att börja se skallig ut.

7. Håret växer lite snabbare i värmen.

 
 
Linnea

En av teorierna om varför håret växer snabbare då det är varmt är d-vitamin. Därför tar många som sparar ut håret det som tillskott.

Jag vill lägga till.

Man kan tvätta håret med bara vatten och det blir ändå rent.

Du behöver inte gå till frisören var sjätte vecka för att det ska växa snabbare. För det första så växer det inte snabbare av att klippas för det andra så ska man bara klippa håret då det är nött vilket är olika för olika människor när det sker

Svar: Jag går aldrig till frisören, haha aldrig vartt till frisören heller flörutom som sällskap i princip haha! Jag toppar bort de kluvna topparna bara, sparar uty håret nu för har haft under rumpan och vill ha dit igen! <3 :D
Heidi Scythe

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress