Företaget Undercover Color håller just nu på att utveckla ett nagellack som byter färg när det kommer i kontakt med en drogad drink.

Date rape-drugs har varit ett obehagligt fenomen i flera år och tanken med Undercover Colors nya lack är att kvinnor ska slippa oroa sig för att få i sig någon form av sådan drog när de är ute på krogen eller på en dejt. Genom att stoppa nageln i drinken och se om lacket ändrar färg kan man avslöja om drinken innehåller Rohypnol, Xanax eller GHB.

Undercover Color menar att lyckade tester har gjorts, men att det fortfarande är oklart när nagelacket väntas komma ut på marknaden.

Vad tycker ni, är anti rape-nagellacket en bra idé?

 
Lilly

Så om det är droger i glaset så blir nagellacket svart? Jag tycker det låter smart och vettigt. Dock dom som håller på att smuggla ner droger i kvinnornas drinkar kommer nog snart få veta om nagellacket ändå...Men det kanske funkar ändå!

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Himla coolt om det fungerar, men som den andra kommentaren sa; dom som håller på med detta kommer ju också få reda på nagellacket.. Och då kanske man väljer andra läkemedel att använda. =(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress